از علل تا درمان واریس پا در طب سنتی

ساخت وبلاگ

و طب سنتی درمـان قطعی برای آن یافت نشده است لذا در این پست به بررسی علل و عوامل زمینـه‌ساز و توصیه‌های درمانی ایـن بیماری از منظر طب سنتی پرداخته‌ایم.rnواریس پا چیست؟rnواریس یا دوالی، گشاد شدن عروق ساق پا و گره گره شدن و سبز رنگ شدن آن‌ها را می‌گویند.ابتلا به این بیماری گاهی بدون علامت بوده و گاهی طیف وسیعی از علائم شامل درد، تورم، برجسته شدن عروق وریدی و در مواردی ابتلا به زخم‌های وریدی را ایجاد می‌کند.

rnآیا واریس ناشی از غلبه سودا در پاهاست؟rnبر خلاف تصور برخی از افراد، علت واریس، سودا نیست، بلکه علت تخریب دریچه‌های داخل سیاهرگ است که به دنبال تخریب:

دریچه برگشت خون از پاها به قلب مختل شده و خون‌های غلیظ اعم از سودا در رگ‌ها تجمع پیدا می‌کند.rnدر واقع این خون به علت سنگین بودن و سرد بودن در اندام‌های تحتانی بیشتر رسوب می‌کند وهمین امر تولید واریس در پاها را بیشتر می‌کند.rnو به علت جمع شدن بخشی از خون بدن در این رگ‌ها، فرد همیشه احساس کم‌خونی، ضعف و خستگی دارد، درست شبیه افراد کم خون.rnچه عواملی زمینه‌ساز بروز واریس پا در افراد هستند؟rnدر طب سنتی و طب کلاسیک، ریسک فاکتورهای ایجاد ایـن بیماری عبارتند از:

ایستادن زیـاد و بدون وقفه (گردش خون در پاهای افراد را ضعیف می‌کند)rnرژیم غذایی نامناسب مصـرف غذاهای سودازا  (بــه خصــوص در سرزمین‌هایی با گرما و رطوبت بالا)rnعدم تحرک و ورزش نکردنrnتغییرات هورمونی زنان در دوران بارداری و یائسگی rnفشار اضافی بر رگ، به خصوص در زمان نشستن یا ایستادنrnعوامل وراثتی و سابقه فامیلیrnسن، جنس (در زنـان شایعتـر از مردان)،rnچاقیrnسـیگار کشـیدنrnترومای (ضربه به) اندام تحتانیrnسابقه ترومبوز (لخته خون) وریدیrnافزایش اسـتروژن و حاملگیrnواریس پاطب سنتی برای بهبود و درمان بیماری واریس پا چه توصیه‌هایی دارد؟rnبا توجه به این‌که درمان در طب سنتی در واقع رفع سـبب و علت موجد آن است برای درمان و بهبود واریس (دوالی)، علاوه بر پاکسازی بدن از اخلاط غلیظ، یک سری توصیه‌ها و مراقبت‌های دائمی نیز مفید خواهد بود:

استراحت دادن به پاها و پرهیز از ایستادن طولانی مدتrnپوشیدن جوراب کشباف مخصوص واریسrnپرهیز از مصرف یا محدود کردن غذاهای مولد سودا مانند عدس، بادنجان، گوشت گاو، فست فود، قارچ، کلم و …rnماساژ ساق‌ها از پایبن به بالا، شب‌ها قبل از خواب با استفاده از روغن زیتون، روغن بابونه یا روغن‌های زیر برای کمک به برگشت خون به قلب.rnدر صورت نیاز می‌تـوان از فصد ویژه زیر نظر پزشک نیز استفاده کرد.rnدرمان واریس در صـورت مزمن شدن بسیار دشوار است.rnنکات مهمrnتوصیه می‌شود، پیش از اقدام برای انتخاب هر گونه درمان گیاهی یا طب سنتی واریس با پزشک خود مشورت نموده و از ایمنی این روش و عدم مغایرت آن با درمان پزشکی خود اطمینان حاصل کنید.rnروغن‌ مالی گرم یا معتدلrnروغن‌های طبیعی به بهبود گردش جریان خون کمک می‌کنند و در عین حال از التهاب رگ‌های واریسی نیز می‌کاهند. روغن‌هایی که در زمینه مفیدند، عبارتند از:

روغن هسته انگور: روغن هسته‌ی انگور دارای اثرات بی‌نظیری در کاهش واریس است؛ ماساژ ترکیب روغن هسته انگور و روغن زیتون می‌تواند سبب کاهش اثرات واریس شود.rnروغن بابونه: بابونه مسکن است و سنگینی و ناراحتی ناشی از مشکلات رگ‌ها را برطرف می‌کند به خصوص وقتی آن را برای مدتی روی پای خود بمالید. روغن بابونه و روغن ارگانیک نارگیل را ترکیب کرده و قبل از خواب روی پای خود بمالید.rnروغن‌های اسطوخودوس و رزماری خاصیت ضدالتهابی و مسکن دارند و می‌تواند علائم همراه با بیماری واریس را کاهش دهد.rn سبک زندگی خود را تغییر دهیدrnاگر دچار لختگی خون، درد یا زخم‌های پوستی هستید، ضمن به کارگیری روش‌های درمانی کم تهاجمی، تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید.

استفاده از جوراب مخصوص واریسrnاستفاده از جوراب‌های مخصوص واریس باعث می‌شود که خون جمع شده در پا، ساق پا یا مچ پا در جهت درست جریان یابد.  این جوراب‌ها فشارهای متفاوتی به قسمت‌های مختلف پای شما وارد می‌کنند تا خون در سیاهرگ‌های پای شما جریان یابد.

 بالا نگه داشتن پاهاrnبالا نگه داشت پاها در زمان‌هایی که نشسته‌اید باعث می‌شود که فشار از روی سیاهرگ‌های پای شما برداشته شده و جریان خون افزایش یابد. پاهای خود را روی یک چهارپایه قرار دهید و از چهارزانو نشستن خودداری کنید.

داشتن ورزش منظم و متعادل rnاگر شما منعی برای ورزش کردن نداشته باشید:

انجام فعالیت‌هایی نظیر پیاده‌روی یا دوچرخه سواری آرام به مدت ۳۰ دقیقه در ۵ روز از هفته به شما پیشنهاد می‌شود.rnبرخی ورزش‌ها مانند وزنه‌برداری، دو مسافت و یوگا ممکن است باعث وارد آمدن فشار به وریدهای شما شوند، پس از انجام دادن این فعالیت‌ها خودداری کنید.rnدر هنگام نشستن یا ایستادن، هر از چند گاهی پاهای خود را حرکت دهید تا خون در جهت درست جریان یابد.rnکاهش مصرف نمک تصفیه شده rnنمک یا سدیم باعث احتباس آب در بدن شده و با واریس ارتباط دارد. وجود مایعات زیاد در پاها ممکن است باعث تورم آن و فشار آمدن به سیاهرگ‌های پا شود.

حفظ متعادل وزن rnچاق بودن و اضافه وزن داشتن ممکن است باعث فشار آمدن به سیاهرگ‌های لگن و پا و در نتیجه ابتلا به واریس شود.

خودداری از پوشیدن لباس‌های تنگ و کفش‌های پاشنه بلند rnپوشیدن لباس‌ها، کمربندها، فرم دهنده‌های بدن، جوراب‌های کشی زانو و حتی کمربندهای محکم باعث محدود شدن جریان خون از پا به سمت قلب و انباشتگی خون می‌شود.

استفاده از کفش‌های پاشنه بلند به مدت طولانی نیز ممکن است باعث محدود شدن گردش جریان خون در پاها و تشدید علائم واریس شود. برای حفظ گردش خون در جهت درست از کفش‌هایی که پاشنه کوتاه‌تر دارند استفاده کنید.

آیا واریس پا یک بیماری جدی و خطرناک است؟ rnدر بیشتر موارد، واریس موجب مشکلات و نگرانی‌هایی در مورد ظاهر و زیبایی افراد می‌شود. به طور کلی اگر هیچ گونه درمانی روی رگ‌های واریسی صورت نگیرد، آن‌ها بدتر می‌شوند. افرادی که برای درمان واریس‌شان اقدامی نمی‌‎کنند، بیشتر ممکن است به مشکلات زیر مبتلا شوند:

خارش مداومrnایجاد لکه‌های پوستی در اطراف مچ پاrnزخم‌هایی در ناحیه‌ی مچ پا یا زخم‌های بازrnدردrnورمrnگرفتگیrnمچ پاrnدرد تیر کشندهrnاحساس سنگینی یا خستگیrnبی‌قراری (احساس گزگز، خارش یا سوزش) در پاهاrnآیا نشستن طولانی هم موجب تشدید واریس می‌شود؟rnاکثر افراد فکر می‌کنند که واریس به خاطر ایستادن طولانی مدت و بدون وقفه ایجاد می‌شود زیرا زیاد ایستادن باعث وارد شدن فشار به پاها و ضعف رگ‌های خونی می‌شود، اما این عارضه می‌تواند به دلایل دیگری مانند نشستن طولانی مدن و بدون حرکت نیز ظاهر شود.

پس گاهی اوقات تنها کاری که برای کاهش احتمال ابتلا به واریس باید انجام دهیم این است که به پاها استراحت بدهیم. یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای این کار، پیدا کردن یک صندلی راحت و لم دادن و کشیدن پاها بر روی آن است. پاهایتان به این استراحت نیاز دارند!

آیا روی هم انداختن پاها نیز منجر به واریس می‌شود؟rn روی هم انداختن پاها ممکن است باعث بروز مشکلاتی در عروق و گردش خون گردد زیرا :

سبب محدود کردن و فشرده شدن وریدها در جایی در پشت زانوها می‌شود. بنابراین این کاری که شما برای راحتی خود می‌کنید، بیشتر ضرر دارد تا فایده.rnبهتر است فقط کف پاهایتان را صاف روی زمین قرار دهید یا همان‌طور که قبلاً گفتیم، آن‌ها را بالاتر از سطح زمین (روی جسمی استپ مانند) قرار دهید.rnآیا زالو درمان قطعی واریس است؟rnخیر، زالو فقط تورم زیرپوستی عروق واریسی را موقتاً، رفع می‌کند. اما ظاهر رگ واریسی درمان نمی‌شود؛ بلکه تنها تورم و درد آن بهبود می‌یابد.

منبع : https://tabaye.ir/

rn admin...

ما را در سایت admin دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : admin bardiya16 بازدید : 121 تاريخ : شنبه 20 فروردين 1401 ساعت: 18:08